Jegerkniven for 2009 er tildelt Christian Lembricht.

Årets komitè ble raskt enige om en kandidat som fortjener den utmerkelsen det er å være bærer av Nord-Troms Fuglehundklubbs Jegerkniv.
Ved tildelingen av Jegerkniven, legges følgende til grunn: Villighet til uegennyttig innsats for klubben. Har gjort sitt til at humøret, smilet og gleden er fremtredende ved alle arrangement. Deltakelse i arrangement, og evner til å bevare motet og det ellers gode humøret, selv om en ikke alltid lykkes med alle disipliner som har med prøver, jakt og hundehold å gjøre. Opprettholde et godt og tillitsfullt forhold til sin hund.
Dette sier knivkomiteen om årets kandidat: Årets kandidat, har siden vedkommende ble medlem, villlig stilt opp og gjort en innsats for klubben. Årets kandidat har skaffet betydelige sponsormidler. Årets kandidat har vært en pådriver for, og fått organiset treningsterreng for klubbens medlemmer. Årets kandidat har vært med på å avvikle både Arnøy- og Reisaprøven på en flott måte. Årets kandidat har vært en pådriver for dressurkurs og utdanning av nye instruktører i klubben. Årets kandidat har stilt opp som styremedlem og leder i klubben. Årets kandidat har alltid smilet på lur, og er alltid klar for nye oppdrag. Årets kandidat har beholdt motet, og staser friskt med stadig nye hunder. Årets kandidat har en jaktlyst som ville gitt en 6-er på et dommerskjema. Bærer av kniven i 2009 er Christian Lembricht. Knivkomiteen ved Terje Soleng og Ola Dyrstad.