Ny sesong, nye muligheter! Jaktprøvene er i gang!

Snøen rakk akkurat til å komme, og det i bøtter og spann, like før prøvestart på Vannøya. Det gjorde til at det ble to beintøffe dager i marka med skikkelig svømmeføre for både hunder og førere. Tette snøbyger og vind gjorde heller ikke forholdene lettere...

GS Svartkulpens ND Huldra

På tross av skikkelig uvær tok Knut Einar Johansen, sammen med Ann-Tove Wilhelmsen, turen helt fra Øksfjord til Vannøya for å stille Huldra på prøven. Været var en såpass utfordring at turen til Vannøya tok hele ti timer, så man kan bare tenke seg at det var godt å parkere kl 24...
Lørdag gikk Huldra i hele 75 minutter på det blytunge føret.Men på tross av at hun jobbet iherdig hele dagen, kom hun dessverre ikke for fugl.
Etter en natts restitusjon var ekvipasjen klar igjen, og allerede i første slipp ble Huldra funnet i en stilfull stand. Her fikk hun vist et komplett fulgearbeid. I de neste slippene viste Huldra at hun er en meget god viltfinner også; hun fikk seg to fab til, et til med reis og et uten! Når plusser og minuser ble lagt sammen etter endt dag, kunne dommeren med glede tildele Huldra en flott 2.UK!
Nord-Troms fuglehundklubb gratulerer så mye!

Vinterfjellets Queen of the night

Linda H Elveskog hadde også tatt turen til Vannøya for å delta med Vinterfjellets Queen of the night, eller Lita som hun heter til daglig. Og lita det er Lita, men det er ikke alltid størrelsen det kommer an på når det skal presteres! Lita viste allerede fra første slipp et glimrende søk, tross snømengdene. Hun holdt et stort trøkk gjennom dagen og avsøkte det tildelte terrenget i god kontakt med sin fører. I det tredje slippet fant de Lita i en stilfull stand og her fikk hun seg et komplett fuglearbeid. Lita fortsatte slippet og det gikk ikke lang td før hun "smalt" i stand igjen og før slipptilden var over kunne dommeren notere totalt 3 fuglearbeid, hvorav 2 med reis og et uten! 
En times slipptid+glimdrende søk gjennom dagen+fab m reis= 1UK!
Arctic cup-billetten er i boks!
Nord-Troms fuglehundklubb gratulerer så mye!