1. UK til Stars Free Bird

Andre dag av Reisaprøven har gitt en av våre unghunder i NTFK billetten til Arctic Cup! ES Svartholtens Stars Free Bird med eier Ronny Hansen fikk 1. UK på sin andre prøvestart.

Fantastisk vær og godt med fugl har preget Reisaprøvens andre dag. De to partiene på dagens prøve har gått i Punta og i Svartfoss. Begge partiene har sett godt med fugl, og i partiet i Svartfoss er det kun en hund som ikke har hatt sjanse på fugl. I Punta har det vært mye ryper, og alle hundene har hatt flere sjanser på fuglene. Noe ramp og ikke optimal ivaretakelse på sine muligheter er årsak til at det ikke er blitt flere premieringer.

To av hundene har derimot gjort sitt arbeid bra i dag. KV I-Tilde med eier og fører Ingebjørg Nymo gikk i Punta, og hadde et fint fuglearbeid uten reis på ca 10 fjellryper, og avsluttet dagen med en flott 2. AK. NTFK's nye medlem Ronny Hansen hadde sin første prøvestart denne helga med unghunden ES Svartholtens Stars Free Bird. Etter et meget flott fuglearbeid med djerv reis og komplett i ro kunne dommer Ola Dyrstad belønne ungdommen med 1. UK. Stars Free Bird ble dermed beste unghund denne helga, mens IS Sarafjellets Fit-for-Fight som fikk 1. AK i går, ble beste AK-hund.

Vi takker Kennel Lundefjellet og Brit for forpremier!

Gratulerer til de premierte, og vel hjem til våre prøvedeltakere!

 

KV Tilde og Ingebjørg Nymo 2. AK.
Beste AK-hund IS Sarafjellets Fit-For Fight og Kristine Th. Hansen
Partiet i Punta søndag.

Torgeir Dahl og SV Mattis

KV Tildes fuglearbeid

Beste UK-hund ES Svartholtens Stars Free Bird og eier Ronny Hansen
Prøveleder Wenche Wara
Dommer Ola Dyrstad
Beste AK-hund
Dommerelev Frank Gunnar Bjørn
Dommerne på prøven: Ola Dyrstad, Ottar Remmen, Bård Johansen og dommerelev Frank Gunnar Bjørn
Jegermiddagen