Endelig høst og jaktprøver igjen!

Etter at Covid-19 satte en brå stopper for alle jaktprøvearrangement på seinvåren, så er det godt at det igjen kan arrangeres jaktprøver, dog med strenge coronatiltak. 
Så, allerede til første prøvehelga var mange fra klubben påmeldt og klare for jaktprøvestart.
 

GS Nuch Taro

"Skogsfugleprøve?? Ja, hvorfor ikke," tenkte Espen.og meldte GS Taro på den legendariske skogsfugleprøven i Pasvik. Og selv om Taro aldri har vært trent på eller sett en tiur før, så skulle vel ikke det være et hinder eller? Den første starten og dagen disket Pasvik opp med skikkelig russevarme, vel 25 grader og tilnærmet vindstille, det var vanskelige vitringsforhold og Taro lyktes ikke å komme i fugl.
Men, man tar ikke turen på tvers av Finnmark for en prøvestart, så de startet med nytt mot på søndagen. Espen hadde trua, var selvsikker og  ikke snauere enn at han proklamerte rett før slippet sitt;" følg med nu folkens, nu ska Taro lage fuggel". 10 minutter ute i slippet tok Taro stand, og fikk seg et komplett fuglearbeid på selveste Pasviktiuren! Når han i tillegg holdt ypperste søksklasse, var det ingen tvil; Taro ble tildelt 1.AK skog! Da fikk varme være varme, og viste Taro et søk av ypperste klasse. Dette ga nok mersmak!

Nord- Troms fuglehundklubb gratulerer så mye!

GS Svartkulpen`s ND Huldra

Knut Einar hadde også planlagt å stille sin GS Huldra på flere prøver i vår, men pga av coivd-19 ble jo alle prøver avlyst. Nå, første prøvehelg tok Knut Einar turen til Tromsø med sin unge Hundra, klare for det meste. Og, i marka fikk de det meste... av både vær, nedbør og vind noe som skapte svært vanskelige forhold for hundene. I tillegg var det også dessverre lite fugl i terrenget.  Men, ryktene sier at Huldra har en skarp nese og tar vare på sine sjanser. Så, i sitt andre slipp for dagen fant hun et rypekull og fikk seg et flott fuglearbeid. Etter endt dag i marka ble Huldra tildelt en flott 3.uk! 
Nord-Troms fuglehundkklubb gratulerer så mye!