ES Rotuas Torres og breton Mikko med 1. AK i dag

Både ES Rotuas Torres til Lillian Remmen og breton Mikko til Oleif Johnsen har i dag hatt en stor dag på Altaprøven.

 Endelig lyktes det for både Lillian og Oleif med 1. premie i voksenklassen! Det har lenge ligget i kortene at de begge er gode nok for 1. AK, men så er det det med og ikke ha uflaks, og ikke minst å ha dagen! Lillian forteller på telefon at hun har hatt en morsom dag som kunne blitt riktig dramatisk angående premie. I det de passerer masse reinspor i terrenget i Torres sitt første slipp, stopper Torres og fester stand. Hun er sikker på at Torres står på rein, og da hun skier seg fram mot Torres, ser hun helt klart og tydelig tre reinhoder stikkende fram over bakkekanten. Dermed brøler hun til Torres at han skal komme, noe han absolutt ikke gjør. Derimot letter reinhodene, og det viser seg å være fem ryper... I forfjamselsen blir det ikke skutt, og Torres gjør det han skal gjøre, nemlig å forholde seg helt i ro. Det kan nevnes at Torres aldri har vist interesse for rein. Heldigvis fikk han et komplett og godkjent fuglearbeid på slutten av dagen, og dermed ble det topp premie likevel.

Oleif og Mikko har vi foreløpig ikke fått rapport fra for dagen, så der vet vi kun at det har vært et komplett fuglearbeid, og at det har gitt en flott 1. AK!

Kristine Th Hansen og IS Fight er videre til finalen i morgen! Fight har gått utmerket i begge slippene sine uten å ha sjanse på fugl. Pimen's Kajsa har gått utmerket i sitt første slipp. I det andre modererte hun seg på tungt føre, og endte rett etter de som havnet innenfor lista for finaleplass. 

GS Bivdi og Ola Dyrstad kom ikke med videre til finalen i Arctic Cup. 

Gratulerer til de premierte, og lykke til i morgen! 

1. AK til Lillian og Rotuas Torres
1. AK til breton Mikko og Oleif