GS Svartkulpens ND Æsop i Derby finale!

Veien til å delta på Derby- høystatusløpet for unghunder, er for noen ekstra lang. Selv om Æsop kvalifiserte seg til deltakelse i Derbyen allerede i mars da han oppnådde 1.Uk, så er det jo en avveining om man skal ta turen på vel 1500 km(en vei) for å delta. Men Terje er jo en garvet hundefører, hadde tidlig klokketro på Æsop og  meldte derfor på. Og, ifølge sikre kilder lå ekvipasjen den siste uka før på et hemmelig jaktsted på vidda for å finspisse formen.....noe som lønnet seg.....

Veien til finalen!

Værmessig så kunne Kongsvoll by på det meste, og på kvalifiseringsdagen, fredagen, våknet de opp til snø og vått vær. Men, det la slettes ingen demper på en hund som mesteparten av sitt liv har sprunget i snø. Etter første runde fikk Æsop seg en komplett fuglearbeid og ble rangert på topp. Etter endt dag, når plusser og minuser var talt opp, ble Æsop tildelt 4.Premie i Derby kvalik!
I semien gjorde Æsop alt han kunne for å finne fugl, men i det fugletomme terrenget partiet hadde fått tildelt, var det en umulighet. Partiet så ikke en eneste rype på hele dagen....Likevel; rangert som nr 2 på søk, kunne Terje juble for finalebilletten  var klar!
Finalen ble svært spennende! Æsop var med, og rangert høyt etter hver runde. Men, som vi vet er det fugl som til syvende og sist teller.... og Æsop hadde dessverre ikke sjanse på fugl gjennom hele dagen. Æsop ble tilslutt rangert som nr. fem- der to av disse ble premiert. 
Dommerne oppsummerte dagen med at deltakende hunder holdt meget høyt nivå og at partiet hadde hatt svært mange talentfulle søkere. 
Nord-Troms fuglehundklubb gratulerer ekvipasjen så mye med premie og takker for spenningen gjennom hele helga!
Vel blåst!