Kajsa med VK-premie

Pimen's B-Kajsa kom hjem fra Midt-Troms med 3. premie VK fra Senjaprøven.

Kun to av hundene fra vår klubb har denne helga stilt på jaktprøve. Midt-Troms Fuglehundklubb avviklet høstprøven på Senja i et fantastisk vær og nydelige terreng som stort sett var godt besatt med fugl. Et av kvalitetspartiene hadde sett kun 1 fugl på hele dagen, men i VK-kvalifiseringspartiene var det godt besatt med fugl i terrengene. I det partiet Inger-Lill og Wenche gikk i, hadde 13 av 15 hunder sjanse på fugl, og opptil flere ganger. Store kull ble sett på vingene flere ganger i løpet av dagen.

Kajsa til Inger-Lill L. Pedersen lå høyt rangert på søk etter første runde, uten at det hadde vært sett fugl i slippet hennes. Her ble hun satt over sin GS-makker. I det andre slippet fester Kajsa stand i et tett kjerr rett etter slipp, men før fører Inger- Lill når opp til henne, kommer makker inn og tar opp fuglene hun står på. Kajsa forholder seg rolig, og får et fuglearbeid uten reis. Dagen avsluttes med 3. VK. Wenche Wara og Jutevatnets Cox var i samme parti, men Cox ble litt for stor i søket sitt til at han kunne få være med til andre runde.

I finalen søndag lyktes ikke Kajsa med å bli premiert. Hun fikk ny makker etter 6 minutter, og slo seg ned nederst i dalen dit alle fuglene denne dagen var fløyet, og kom ikke tilbake før tiden var ute etter 9 minutter. Det mente gode dommere ble for lenge. Men Inger-Lill er selvsagt godt fornøyd med Kajsas første VK-premie!

Gratulerer!

 

Pimen's B-Kajsa i nærstand (Foto: Inger-Lill)