Minneord- Willy Børge Pedersen

Det var med stor sorg vi mottok informasjon om at Willy Børge Pedersen gikk bort lørdag 31. juli, bare 62 år gammel, etter en tid med sykdom.
I Nord-Troms Fuglehundklubb og i fuglehundmiljøet her nord vil han bli savnet.
Han vokste opp på Arnøya. Friluftsliv og jakt, i tillegg til fotballen, tok tidlig stor plass i livet hans. Han fikk etter hvert sin første engelsk setter, Blautmyras Kid i 1990. Fra da av var det bare engelsk setter for Willy Børge. Det var fuglehunden i hans hjerte. Rundt Willy Børge var det et aktivt engelsk setter-miljø, med Tony, Steinar, Stig, unggutten Tom Rune og senere også Christian. De ble raskt en sentral gjeng i Nord-Troms Fuglehundklubb, som trente sammen og konkurrerte på prøvene i nord.  De fikk straks gode resultater med hundene og den mest engasjerte var Willy Børge.

Willy Børge var alltid med på rypetellingene på Reisavann, og jakta med venner inne på vidda var høstens høydepunkt.
Willy Børge var en dyktig hundemann og han hadde ofte andre veier enn de andre i forhold til dressur og hundehold. Han var svært glad i sine hunder og han oppnådde topp resultater på hundene. Hundene hans var dyktige viltfinnere og som den konkurransemannen har var, så var Willy og hundene fryktet som konkurrenter blant oss andre. Med Frikk av Bippasvarre vant Willy Børge Arctic Cup i 1993 og med NJCH Sam «gruset» han konkurrentene i 1998 under Norsk Derby på Kongsvold. En seier det fortsatt i dag går gjetord om siden Willy Børge opptrådde så seiers-sikker, dagen før finalen. Og da seieren var et faktum, var det bare «å ta av seg hatten» for de andre konkurrentene.

Willy Børge var fisker og tilbragte mye tid på havet med egen båt, og det ble etter hvert noe mindre tid til å reise på prøver. Men likevel, med Pålamalmens Levis imponerte ekvipasjen med flere førstepremier. Toppen av kransekaka med Levis, kom på hjemmebane, på Arnøya, hvor ekvipasjen greide 8 fuglearbeid og 1.AK!
 Å ha hund var svært viktig for Willy Børge, og selv etter at han fikk den svært tunge beskjeden om kreft med spredning og begrenset levetid, tok han seg en ny engelsk setter, Giron, etter Sam.

Willy Børge vil bli husket som en engasjert, dyktig og uortodoks hundemann. Der Willy Børge var, satt alltid både latter og humoren løs. Som menneske var han omtenksom, snill og bunnsolid kamerat!
Våre varmeste tanker går nå til hans nærmeste; Gerd, barn, barnebarn, øvrige familie og venner!

Takk for alt, Willy Børge!

Vi savner han allerede!

Magnhild, Ottar og venner i Nord-Troms Fuglehundklubb

I kjent positur
Sam og Pan