NTFK for 30 år siden

Klubben i Nord-Troms var også på 1980-tallet aktiv med mange gode hunder. Dengang var det vorsteh som var den store rasen her i Nordreisa, eller rettere sagt i Sørkjosen. Oleif Johnsen har hatt dykk i gamle bilder, og har sendt oss et lite historisk tilbakeblikk.

Oleif forteller at det på den tid var et særdeles aktivt vorstehmiljø i Sørkjosen, hvor man oppnådde å ha 3 jaktchampioner samtidig på 1980-tallet. Fuglehundfolket var dengang aktive medlemmer i det som da het fuglehundgruppa i Nordreisa Hundeklubb, og dette var i tiden før Nord-Troms Fuglehundklubb ble stiftet. Vi jobbet mye med apportgrenene felt, vann og spor, og reiste også til nabolandet for å konkurrere, forteller Oleif. På landskampen i Sverige hadde vi en morsom opplevelse. Her måtte hundene gjennomføre sporapport på katt. På grunn av varmen var kattene blitt halvråtne, så det var en skikkelig utfordring å få hundene til å apportere. En av hundene (svensk) fant katta og grov den ned før den løp tilbake til eieren. Etter noen alvorsord fra eieren tok den sporet på nytt, grov opp katta igjen og apporterte.

Et av bildene viser far og datter - Niko og Tina. Niko var eid av Oleif Johnsen og Tina av Alvin Reiersen. Begge var jaktchampioner, begge var deltakere på det norske laget i nordisk vorstehlandskamp og begge nådde til finalen i vinter-NM. Niko vant mesterskapshalsbandet i 1984 og i 1985 som tildeles for høyste poengsum i Norge i kombinertprøve i løpet av året, og Tina ble sørnorsk mester i fullkombinert i 1988 (eller 1989).

 

 

 

 

Far og datter - NJCH Niko og NJCH Tina.
NJCH Geggens Ægri med eier Dagfinn Larsen
Treningstur i Mollis. Fire staute karer med mange gode vorsteh. Fra venstre Dagfinn Larsen, Gunnar Johansen, Arvid Nilsen og Reidar Lyse.