På hjemmebane- Reisaprøven

I helga gikk den lille, intime prøven, nemlig Nord-Troms fuglehundklubbs egen høstprøve- Reisaprøven av staben. Og flere av klubbens egne medlemmer stilte også til start med håp om premie. Reisaprøven er en liten UK/AK prøve. I år var det to nesten helt fulle partier som gikk ut både lørdag og søndag. Prøveleder denne gang var Inger-Lill Løkås Pedersen og dommere klubbens lokale dommere; Ottar Remmen og Ola Dyrstad. 
Under strålende værforhold kunne partiene kose seg i marka og med rypene på plass og veldresserte hunder, ble det også utdelt noen premier til klubbens enge medlemmer, samt til tilreisende. 

IS Hadselsøyas Giron

Ole Johan Skogmo har trent sin unge IS Hadselsøyas Giron nøye og målrettet med VK for øyet og var selvfølgelig spent på hva denne preøvehelga skulle by på. Allerede på lørdagen viste Giron hele partiet at han innehar meget gode villtfinneregenskaper. Han disket opp med tre fuglearbeid, viste et meget godt søk gjennom hele dagen og ble etter endt dag premiert med 2.AK.

Søndagen var ekvipasjen klar igjen! Men, til forskjell fra lørdagen, var det nærmest tomt for ryper i det tildelte terrenget. Giron viste et glimrende søk gjennom hele dagen og da han endelig fant rype, tok han også vare på sjansen sin! Han viste et komplett fuglearbeid og utredet korrekt. Når da tida var over og apportbeviset var på plass, kunne dommeren til jublel og glede utdele Giron en velfortjent 1. AK! Kan bare tenke at dette smakte godt!
Nord-Troms fuglehundklubb gratulerer så mye med flotte premier i helga, og ønsker ekvipasjen masse lykke til i VK!

Andre av klubbens hunder som ble premierte i helga;

2.UK: IS Jara av Miessevàrri eier/fører Roald Elvenes. Jara ble også prøvens beste UK-hund

2 AK: B Reisavannet`s MS Tia Maria eier Tor Eivind Båtnes- fører Marita Berg