Premier til NTFK på Ringvassøya

Varmt og tørt i terrenget og mye fugl er kortversjonen på Tromsøprøven og NNM i helga. Tre premier så langt for våre hunder.

Sommerværet kom sent i nord i år. Med temperaturer på mer enn 20 grader de siste par ukene og nesten ikke regn, ble det forventet vanskelige forhold for de som skulle stille på Ringvassøya i helga. Vitringsforholdene blir en utfordring under slike forhold. Det ble i forkant meldt om mye fugl på øyene rundt Tromsø, og det var absolutt ingen overdrivelse. De aller fleste partiene hadde i overkant av ryper, og de fleste hundene hadde sjanser nok til å bli premiert i løpet av helga. Men kombinasjonen varmt og tørt og masse fugl gjør at man lett pådrar seg minus. Et parti kom fra terrenget lørdag uten premier pga for mye fugl! Etter rypetørken de siste årene var det moro å se så mye ryper som det Ringvassøya har bydd på denne helga.

Lørdag stilte Inger-Lill Løkås Pedersen og Terje Soleng i samme parti med sine unghunder. Dette UK/AK-partiet så 20 store rypekull iløpet av dagen. Både P. Pimen's B-Kajsa til Inger-Lill og GS Kvænangsfjellet's Thule til Terje avslutta dagen med premier. Kajsa gikk søksmessig til 1. premie, og hadde et komplett fuglearbeid på stort rypekull hvor hun på kommando satte seg midt i kullet mens fuglene letta rundt henne på alle kanter. Små minus ellers gjore at hun ble avsluttet med en flott 2. UK. Thule gikk med til siste slutt og fikk en flott 3. UK for sine prestasjoner. Kajsa gikk søndag et utmerket søk og var med til siste slutt, men blandapartiet hun gikk i fikk tildelt et omtrent rypetomt terreng, og da nytter det ikke med gode kvalifikasjoner ellers når fuglene mangler.

I VK ble det ingen premieringer på våre hunder i kvalifiseringen fredag, men tre av hundene kvalifiserte seg videre til semifinalen på søk. ES Lundefjellets Kelly som ble ført av Lillian Remmen, SV Tundra til Magnhild Reiersen og ES Leo til Willy Børge Pedersen kom alle videre. Leo og Tundra ble slått ut i semifinalen, men Lundefjellets Kelly hadde et fuglearbeid, og ble belønnet med 3. VK semifinale. Finalen starter omtrent i skrivende stund, og vi regner med at knivingen om tittelen Nordnorsk mester blir hard! Vi kommer tilbake med rapport dersom Kelly hevder seg i finalen.

Gratulerer til de premierte, og vi krysser fingrene for Ottar og Kelly i finalen i dag!

Finalen kan følges på Fuglehundgruppa sine nettsider idag. Oppdateringer fra helga finnes på de samme nettsidene.

2. UK Pimen's B-Kajsa og Inger-Lill
3. VK kvalifisering Lillian og Lundefjellet's Kelly
Thule og Terje helt til venstre slapper av mellom slagene på fredag.