Stor helg for NTFK

Nord-Troms har denne helga fått ikke mindre enn 13 premieringer på hjemmebane på Arnøya. Tvillingene Kristine og Johanne Thybo Hansen har stått for halvparten av dem!

Prøven på Arnøya dette året føyer seg inn i rekken av alle de tidligere prøvene som har gått der med tanke på fuglebestand. I år var prøven seint på vinteren, og rypene var der arnøyrypene pleier å være - i trærne, i store flokker i skogen og enkeltfugl som trykket så hardt at man nesten tråkket på dem før de tok til vingene. Ikke bare bare å være hund og skulle mestre utfordringene i prøveterrengene våre. Men noen hunder har klart det, og klart det tilgangs!

To av de i klubben vår som har hatt ei stor helg på Arnøya i år,  er tvillingene Kristine og Johanne med sine fire irske settere. Jentene har vært kjempedyktige med dressuren, og ikke minst å få fram det beste i hundene sine, og det ble de belønnet stort for i helga. Kristines unghund IS Sarafjellet's Fit-For-Fight fra eget oppdrett klarte bragden med 1. UK både lørdag og søndag. Dommeren søndag roste hunden stort overfor prøvekomiteen etter endt dag, og var imponert over denne unge hunden som setter seg så snart den ser fugl på vingene, uten at eier trenger å si noe som helst til den, og i tillegg viser at den" går som et uvær" med stor intensitet og fart. Fight blir nå meldt på til Arctic Cup, og den er en hund man skal passe seg for i det selskapet! Den andre av Kristines hunder Nm-Red Nouit fikk 2. Ak på lørdag, også det en flott prestasjon. Tvillingøsøster Johanne stilte med sine hunder Tintorama's Wambli begge dagene og Lauvåsen's Wapi på lørdag, og ble premiert på alle startene med 2x 2. AK og 3. AK. Det er mer enn mange godt garva prøvedeltakere klarte å få til... Dyktige jenter!

Christian Lembricht hadde første slipp på hjemmebane i Arnøyhamn med sin ES Reinrabben's B-Era i VK- kvalifiseringen på lørdag. Med hele 3 fuglearbeid avsluttet Era dagen med 1. VK kvalifisering. Sterk prestasjon av Christian og Era! De øvrige premieringene ligger under "Jaktprøveresultater" i menyen på venstre side.

Gratulerer til alle våre premierte ekvipasjer!

Arrangementskomiteen takker alle frammøtte prøvedeltakere for deltakelsen på årets Arnøyprøve! Vi har hatt en prøve i overkant av det vi kunne forvente av vær, med sol, sol og atter sol, og i tillegg topp stemning hele helga. Og når rypene også i år var hjemme, kunne vi ikke vente annet enn at vi tradisjonen tro endte opp med meget høy premieringsprosent; i år på ca 40% når begge dagene er tatt med. Det kan nevnes at totalt 184 ekvipasjer har vært ute i terrengene på Arnøya og Kågen denne helga, og ikke mindre enn 116 personer møtte opp på jegermiddagen!

Vi håper at alle kom seg vel hjem etter prøven, og ønsker folket velkommen tilbake neste år til Nord-Troms Fuglehundklubbs vinterprøve.

IS Nouit
ES Era
IS Fit-For-Fight
IS Wapi og Wambli