Stor helg i Alta for hundene fra Nord-Troms

Flere av våre hunder har gjort det meget bra på vinterens siste prøve i Alta denne helga!

Konklusjonen på vær og føre må bli vårstemning og veldig variabelt føre! Dagene har ofte startet med godt føre og god framkommelighet i de fleste terreng, men mildvær og sol har gjort at det har blitt gjennomslag og tildels uframkommelig utover dagen. I Arctic Cup-finalen i går så det ut til å bli et nydelig vær da partiet startet ut i terrenget. Før første slipp var over, hadde det blåst opp med skikkelig sterk vind og tette snøbyger. Dette ble heldigvis kortvarig. Men selv om været var nydelig resten av dagen, var dessverre føret håpløst. For det meste knekkebrødskare og dårlig framkommelighet på myrene, mens sidene der sola ikke hadde stått på var lettløpt for hundene.

I Arctic Cup semifinale kvalifiserte tre av våre unghunder seg videre til finalen. Både GS Kvænangsfjellet's Thule, pointer Spurvfugldalens Maja (Kadra) og Pimen's B-Kajsa kom seg gjennom nåløyet. Pimen's Kajsa til Inger-Lill Løkås Pedersen var den som nådde høyest opp i semifinalen. Hun ordnet et fuglearbeid med reis, og hadde et utmerket søk hele dagen. Det gjore at hun vant sitt parti med 1. premie semifinale i AC. I AC drar man med seg fuglearbeider og pluss og minuser til finalen. Kajsa ble rangert som nr 2 av alle 44 hunder som stilte til start etter første dag. Veldig sterkt bare det! Hun lå dermed godt an for premiering i finalen.

Etter første runde i finalen lå hun fortsatt som nr 2, men håpløst føre satte en stopper for henne i den andre runden. Hun prøvde å ta seg fram over myra der hun fikk sitt andre slipp, men ble gang på gang stoppet av at hun tråkket gjennom med hele overkroppen. Helt håpløst å ta seg fram selv om hun prøvde. Det gjore at hun ikke kom seg ut, og hun ble dermed avsluttet etter kort tid. GS Thule og P Kadra ble slått ut i første runde da de ble for urolige i fuglesituasjonene sine.

På Altaprøvens første dag ble det premieringer både i UK og i VK. ES Fjellviddas Enja til Jan-Iver Strand gjore seg fredag fortjent til 1. UK. Hun ble rost stort av dommerne for søket sitt, og hadde i tillegg et flott fuglearbeid. Det kvalifiserte til høyete premie i denne klassen. I VK oppnådde IS Alva av Miessevàrri til Roald Elvenes 2. VK/Ck etter å ha hatt et fuglearbeid med reis i kvalifiseringen. Sterkt av Roald og Alva! ES Lundefjellets Kelly til Lillian Remmen kvalifiserte seg videre til semifinalen i VK på søk, men endte her som nr 11, og havnet dermed utenfor lista til å komme seg videre til finalen. Pointer Dreng til Sigleif Pedersen hadde et utmerket søk i kvalifiseringen, men havnet også på den sure 11-plassen etter å ha blitt slått i fugl en gang, og kom seg dermed ikke videre til semifinalen.

Da GS Kompis til Ola Dyrstad røk ut av AC den førsta dagen, startet Ola ham i UK på lørdag. Her gikk han utmerket og fikk et fuglearbeid, som kvalifiserte til en flott 2. UK.

Også på prøvens siste dag er det hunder fra vår klubb som startes, og vi kommer tilbake med nye oppdateringer dersom det blir premieringer idag.

Mer info på sidene til VFFK.

 

Inger-Lill og Kajsa som vant sitt semifinaleparti i Arctic Cup
Pause og bidos i AC-finalen! Flott tradisjon fra arrangørene.