Vårens vakreste eventyr- vi snakker selvsagt om Sennalandsprøven!

Prøvesesongen er nesten over før den har begynt, slik er hvert fall følelsen, for i år har den vært svært kort. Her nord er Sennalandsprøven, 24.-25.april, den siste for sesongen.

Lundefjellets DZ Seima

Dette var siste prøven for den lovende Lundefjellets DZ Seima i UK og også denne gangen var ambisjonene klare for eier Lillian Remmen; nemlig gjennom nåløyet og at drømmen om 1.UK skulle gå i oppfyllelse!

På turboføret startet Seima et glimrende søk allerede fra første minutt og det holdt seg også gjennom hele dagen! I sitt første slipp klarte hun å vise sine gode viltfinneregenskaper og fikk seg hele 2 FUR! Men, det alle også observerte, var at rypene var særdeles lette på vingene…
Dette noterte Lillian seg bak øret for i det tredje slippet observerte de Seima langt ute i en ny stilfull stand. Lillian og dommeren skjøt fart på skaren og da de nærmet seg ba Lillian om å få gi reisordre på avstand. Da de var innenfor «skuddhold» ga hun reisningsordre og Seima reiste djervt og presist ei enkeltrype! Etter endt tid kunne dommeren, med den største glede tildele Lundefejllets DZ Seima en velfortjent 1.UK!

Nord-Troms fuglehundklubb gratulerer!